Menetelmä

Repipe-sukitusmenetelmällä tehdään uudenveroinen putki vanhan putken sisään – kustannustehokkaasti ja rakenteita rikkomatta

Repipe Oy:n kehittämällä sukitusmenetelmällä saneerataan vanhat viemäriputkistot uudenveroisiksi. Sukituksessa käytetään valmista pehmeää putkea, joka asennetaan paikoilleen. Kustannustehokas toteutustapa, laadukkaat materiaalit ja ammattitaitoiset tekijät takaavat vuosikymmeniä kestävän huoltovapaan ratkaisun. Repipe-menetelmällä vältetään perinteisen putkiremontin aikataulumurheet, haitat asukkaille, rakenteiden aukaisut ja korkeaksi nousevat kustannukset. Repipe-sukitusmenetelmällä on saneerattu viemärit jo yli 2 000 asuinhuoneistossa.
 

Repipe-menetelmä on 100 % aito sukitusmenetelmä, jossa putkiston sisään asennetaan liukaspintainen epoksiputki ja haarakappaleet, jotka vahvistavat liitosten haarakohdat. Uuden putken seinämäpaksuus on 3…5 mm.

 

slide1

Menetelmä eroaa täysin putkistojen pinnoittamisesta, jolla ei saavuteta samoja ominaisuuksia kuin Repipe-menetelmällä: joustava, saumaton ja myös maapainetta kestävä uusi putki. Koska sukitus on itsekantava, sillä voidaan korjata – päinvastoin kuin pinnoituksella – putkistoja, joissa on syöpymiä, murtumia ja reikiä.

 

Käyttökohteet

 

Repipe-sukitusmenetelmä soveltuu kerros-, pysty-, tuuletus-, pohja-, kiinteistö- ja sadevesiviemäreiden saneeraukseen mm. asuinkerrostaloissa, rivi- ja omakotitaloissa, toimistorakennuksissa ja teollisuuskiinteistöissä. Menetelmä soveltuu putkille, joiden halkaisija on 50…225 mm. Eräissä tapauksissa voidaan sukittaa myös halkaisijaltaan 32 mm putkia. Sukitettavat putkistot voivat olla materiaaliltaan esimerkiksi valurautaa, muovia tai betonia.

 

SUKITUKSEN TYÖVAIHEET

 

Suojaus

Suojaamme huolellisesti lattia- ja seinäpinnat sekä kulkutiet.

 

Valmistelevat työt

Irrotamme sukituksen tieltä vesikalusteet, esim. wc-istuimet.

 

Putkiston puhdistus

Viemäriputkistot puhdistetaan huolellisesti, yleensä mekaanisesti tai painehuuhtelulla. Tukkeumat, kerrostumat ja muut epäpuhtaudet poistetaan siten, että alkuperäisen putken sisäpinta tulee näkyviin.

slide2

 

Kuvaus

Viemärilinja videokuvataan tarkasti. Mahdolliset murtumat, reiät ja painaumat dokumentoidaan tarkasti, koska ne vaikuttavat sukituksen toteutukseen.

 

Sukitus

Varsinainen sukitus alkaa, kun putket ovat puhtaita, kuivia ja videokuvattuja. 2-komponettiepoksilla käsitelty, oikean mittainen polyesterisukka puhalletaan paineilmalla hitaasti putkeen. Tämä työvaihe on kaikkein vaativin, ja edellyttää suurta ammattitaitoa. Haarautuvat liitokset putkistossa vievät paljon työaikaa, koska niihin asennetaan mittatarkat haaravahvikkeet tai hattuprofiilit. Putkistossa pidetään ilmanpaine siihen asti, että epoksi on kuivunut (yleensä yön yli) ja putki saavuttanut lopullisen muotonsa.

 

Dokumentointi ja hyväksyminen

Valmis sukitus videoidaan, asennuspöytäkirja täytetään ja valvoja hyväksyy työn. Video arkistoidaan digitaalisena tallenteena.

 

Viimeistelytyöt

Vesikalusteet ja hajulukot asennetaan paikoilleen. Asennuspaikka siivotaan.

 

 

 NÄIN TEHDÄÄN 100 % SUKITUS – HUOLELLA JA AMMATTITAIDOLLA

RePipe_processi_valmis1. Putkisto puhdistetaan huolellisesti ennen sukitusta. 2. Sukitus tehdään puhtaaseen, kuivaan putkeen. Liitosta varten porataan reikä sukkaan 3. Haaravahvike asennetaan liitoskohtaan 4. Uusi sukka alkaa haaravahvikkeen päältä. Näin saadaan täysin vedenpitävä, sileä ja kestävä liitos

 

Repipe-sukitusmenetelmän edut

Uusi, huoltovapaa putkisto

 

Repipe-menetelmällä saneerattu viemäriputkisto on saumaton, itsekantava ja äänetön. Liukas sisäpinta ei aiheuta tukoksia; uusi putkisto on käytännössä huoltovapaa. Tarvittaessa putket voidaan puhdistaa painehuuhtelulla tai mekaanisesti. Huoltotoimenpiteissä noudatetaan valmistajan ohjeita. Sukitetun putken tekninen käyttöikä on n. 50 vuotta – sama kuin valurautaisella viemäriputkella.

 

Asukasystävällinen toteutus

 

Putkiston sukitus tehdään olemassa olevista aukoista, esim. wc-pöntön, lattiakaivon tai huoltoluukun kautta. Näkyvillä olevaan putkistoon (esim. välipohjassa) tehdään joissakin tapauksissa asennusreikä.

 

Aikaa vieviä, työläitä ja ääntä aiheuttavia rakenteiden purkutöitä ei tarvita. Menetelmä on hyvin asukasystävällinen – asuntoja voidaan käyttää korjauksen aikana, koska pölyä ja purkujätettä ei synny ja suojausten tarve on vähäinen.

 

Sukituksen työaika on murto-osa verrattuna perinteiseen useasta työvaiheesta koostuvaan putkiremonttiin. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että sukitus vie aikaa yhden viikon kiinteistön pystylinjaa kohden.

 

Kustannustehokkuus

 

Repipe-menetelmän kilpailukykyinen hinnoittelu perustuu eri osatekijöihin. Ennalta suunniteltu toteutus minimoi turhat työvaiheet ja odottelun kohteessa. Sukituksessa ei tarvita työvoimavaltaisia purku- ja rakennustöitä eikä jätteiden poiskuljetusta.

 

Aktiivinen viestintä eri osapuolten (suunnittelija, urakoitsija, valvoja, asukkaat, tilaaja) välillä varmistaa, että projekti toteutuu aikataulussa ja lopputulos on korkealaatuinen.

 

Repipen palveluksessa on vain kokeneita ammattilaisia. Sukitus on vaativaa käsityötä, jossa lopputulos perustuu huolellisuuteen ja kokonaisuuden ymmärtämiseen.

 

Tarjoamme sukituksen projektihinnalla. Kun projekti on hyvin suunniteltu ja kohteesta on käytettävissä ajanmukaiset tiedot, kulkee projekti tarkassa kustannus- ja aikatauluraamissa ilman yllätyksiä. Lisätöiden osuus sukitusprojekteissa on yleensä pieni.

 

>> Lisätietoa sukittamisesta saat myös Usein kysyttyä -sivultamme

>> Parhaat ammattilaiset löydät Kumppanit -sivultamme

>> Täältä näet Referenssimme ja Caset