Tuotekehitys

Tuotekehitys on jatkuva prosessi

Kehitämme aktiivisesti viemäriputkistojen sisäpuoliseen saneeraukseen soveltuvia menetelmiä, prosesseja, tarvikkeita ja työkaluja. Yhteistyökumppaneinamme ovat kotimaiset ja kansainväliset tutkimuslaitokset sekä materiaali- ja laitetoimittajat. Parhaat kehitysideat tulevat ammattilaisiltamme, jotka tekevät sukitusta projektikohteissamme. Näin saadut tiedot ja tarpeet siirrämme tuotekehitykseen ja ajan myötä käytäntöön. Mottomme on: Tekemällä oppii!


Kehitystyö käytännössä – ongelman tunnistamisesta ongelman ratkaisuun

Repipe kehittää teknologiaa putkisaneerausten moderniin toteuttamiseen. Monia ongelmia on pystytty jo ratkaisemaan oman kehitystyön tuloksena tai toimimalla yhteistyökumppanien kanssa. Repipen käyttämästä tekniikasta ja osaamisesta noin puolet on itse kehitettyä, mm. sukan kiinnitys. Esimerkkejä tuotekehityksemme kohteista:

 

HAARAKAPPALEIDEN VALMISTAMINEN. Repipe on kehittänyt haaroitusten valmistamiseen menetelmän ja työkalut. Lisäksi Repipe valmistaa itse haarakappaleet taatakseen niiden teknisen laadun, mittatarkkuuden ja toimitusvalmiuden.

 

PYSTYPUTKIEN SUKITUS. Monimutkainen prosessi, jossa lopputulokseen vaikuttavat mm. putken, sukan ja epoksin lämpötila, liimaseoksen kokoonpano sekä lämpötilan hallinta sukituksen jälkeen. Repipe on kehittänyt prosessiin optimaaliset parametrit, jotka siirretään käytäntöön menetelmien ja laitteiden avulla – näin teoria siirtyy tutkimuslaboratoriosta sukitustyömaalle.

 

Esimerkki tuotekehityksestä: Repipen patentoima lattiakaivo

 

Repipen kehittämä ja patentoima REMO-lattiakaivo on laitteisto ja menetelmä lattiakaivojen uusimiseksi. Ratkaisussa vanha lattiakaivo laajennetaan entistä halkaisijaa suuremmalla poralla. Tämän jälkeen asennetaan ruostumattomasta teräksestä ja elastisista tiivisteistä koostuva uusi lattiakaivo vanhan tilalle. Menetelmä on nopea ja edullinen ratkaisu lattiavesilukko-11kaivojen saneeraamiseksi, sillä hidasta ja kallista lattian irtipiikkaamista ei tarvita. Keksintösäätiö on tukenut tämän tuotteen kehitystyötä.

 

>> Laitteisto ja menetelmä lattiakaivojen uusimiseksi, patentti nro 121125

 

Mies tuotekehityksen taustalla

Repipen tuotekehityksestä vastaa Tomas Forsman, joka 2000-luvun puolivälissä kehitti  sukitusmenetelmän eräälle suomalaiselle sukitusyritykselle. Olennaista oli taito yhdistää kaikki keskeiset toimittajat, materiaalit ja tekniikka valmiiksi konseptiksi. Tästä on edelleen kehitetty Repipe-sukitusmenetelmä, joka on 100 % sukitus ja sisältää käsityönä tehdyt haarakappaleet.

 

Alalla pitkään toimiessaan Tomas on tutustunut lukemattomiin sukitusmenetelmiin ja tuntee niiden heikkoudet ja vahvuudet. ”Alalla on yleisesti tiedossa, että menetelmät pitäisi muuttaa ajanmukaisiksi, mutta perustason tutkimus- ja kehitystyötä ei ole varsinaisesti tehty, lähinnä vain pieniä parannuksia olemassa oleviin menetelmiin”, muistuttaa Tomas Forsman ja linjaa Repipen tuotekehitysfilosofian: Teemme aktiivista tutkimus- ja kehitystyötä, jossa yhdistämme parhaat käytännöt uusin tietoihin ja innovaatioihin.

 

”Repipe-sukitusmenetelmän kehittämiseen panostettiin jo alkuvaiheessa valtavasti aikaa. Tähän työhön panostaminen yhdessä materiaali- ja konehankintojen sekä tutustumismatkojen kanssa on investointi, joka maksaa itseään nyt takaisin laadukkaana lopputuotteena”, kertoo Forsman.

 

Tämä pitkäaikainen ja intensiivinen työ on auttanut Repipea tekemään oikeita ratkaisuja ja välttämään kalliita virheitä. Näitä tietoja Tomas Forsman on edelleen hyödyntänyt kehittäessään uusia ratkaisuja ja uusia sovelluksia.

 

>> Käyttöturvallisuustiedotteet, VTT:n sertifikaatti sekä Asennus- ja tarkastusohjeet ovat Aineistot-sivullamme

>> Parhaat ammattilaiset löydät Kumppanit-sivultamme

>> Täältä näet Referenssimme ja Caset

>> Tutustu myös Laatu-sivuumme