Ajankohtaista

Ajankohtaista

Valtaosa putkiremonteista onnistuu hyvin

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri 2013 selvitti kiinteistöalan päättäjien mielipiteitä ja aikomuksia putkiremonttien suhteen. Valtaosa putkiremonteista onnistuu hyvin, selviää barometrista. Laadukas suunnittelu ja urakointi ovat sujuvan putkiremontin edellytykset. Tutkimukseen vastasi 287 isännöitsijää. Aineisto käsittää yhteensä 126 toteutunutta putkiremonttia. Isännöintiliitto on tutkinut putkiremontteja vuodesta 2006 lähtien.

Barometrin vastaajista 90 % koki suunnittelijoiden ammattitaidon korkeaksi. Myös yhteistyö urakoitsijoiden kanssa sujuu useimmiten hyvin: yli 4/5 vastaajista oli tyytyväisiä työn laatuun. Uutena asiana tutkimuksessa nousi esiin harmaan talouden ilmiöiden kohtaaminen aiempaa useammin. Suunnitteluvaiheessa neljännes ja toteutusvaiheessa kolmannes vastaajista on kohdannut tuntuvasti harmaata taloutta.

Keskimäärin pyydettiin 5,2 urakkatarjousta ja saatiin 4,3. Tarjoukset oli hyvin laadittuja ja niitä oli helppo vertailla. Tiedonsaanti vaihtoehtoisista menetelmistä oli helppoa.

Putkiremonteissa uusittiin käyttövesijohdot (90 %), talon sisäpuoliset viemärit (75 %) ja pohjaviemärit (71 %). Huoneistokohtaiset vesimittarit lisättiin tai uusittiin 63 % projekteissa.

Niin sanotut uudet menetelmät (sukitus, sujutus, pinnoitus/ruiskuvalu) ovat kasvattaneet voimakkaasti suosiotaan. Vuosina 2009–2010 pohjaviemäreistä 19 % korjattiin sukittamalla, vuosina 2011–2013 vastaava luku oli jo 32 %.

Tonttiviemäreissä sukituksen osuus vuosina 2009–2010 oli 13 %, vuosina 2011–2013 peräti 28 %. Myös yhdistelmämenetelmien (perinteinen ja uudet menetelmät) suosio on kasvussa.

Pääkaupunkiseudulla urakointi kalliimpaa

Jos putkiremontti toteutetaan putket uusimalla, 50-neliöisen asunnon putkiremontin hinnaksi muodostuu pääkaupunkiseudulla noin 35 000 euroa. Muualla Suomessa summa on noin 21 000 euroa. Hintaeroa selittävät muun muassa pääkaupunkiseudun korkeampi hintataso, korjattavien rakennusten tekniset ominaisuudet sekä haastavampi työmaiden logistiikka.

Putkiremontin kokonaishintaan vaikuttavat useat eri tekijät. Jokaisen taloyhtiön putkiremontti on erilainen. Putkiremontin hintaan vaikuttavat muun muassa taloyhtiön ikä, korjaushistoria, sijainti ja rakentamisessa alun perin käytetyt materiaalit.

>> Putkiremonttibarometri 2013, PDF 0,7 Mt

Posted by repipe_Admin_  |  Comments Off on Ajankohtaista  |  in Uncategorized
 • REPIPE OY — Putken tekijä

  Repipe Oy on erikoistunut viemäriputkistojen saneeraukseen kehittämällään Repipe-sukitusmenetelmällä. Tavoitteenamme on olla putkistosaneerauksen osaavin ja vastuullisin toimija. Tarjoamme kiinteistöihin saneerausratkaisun, joka on pitkäikäinen, kokonaistaloudellinen sekä korkealaatuinen niin materiaalien kuin työn osalta. Repipe Oy on suomalainen perheyritys, jonka arvoina ovat korkea laatu, asiakastyytyväisyys ja rehellisyys. Haluamme edistää nykyaikaista kiinteistönpitoa, johon kuuluu suunnitelmallisuus ja kustannustehokkuus. Tuotekehitys on osa yrityksemme perustoimintoja.
 • Lounais-Suomi

  Kristiinankatu 2 a
  20100 Turku
  Kai Wahlroos
  040 570 5100
  kai@repipe.fi